INGREDIENTAI: 1 vienetas baklažanų
1 vienetas kiaušinių
50 gramų džiūvėsėlių
50 gramų kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
šiek tiek miltų
šiek tiek džiovintų bazilikų
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek druskos
šiek tiek alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Baklažaną supjausčiau riekelėmis, pasūdžiau ir palikau 15 minučių pastovėti, kad druska ištrauktų kartumą.
2.
Riekeles nuploviau ir nusausinau. Pabarsčiau džiovintais bazilikais, juodaisiais pipirais ir miltais.
3.
Kiekvieną riekelę apvoliojau lengvai išplaktame kiaušinyje, o tada - džiūvėsėlių ir tarkuoto kietojo sūrio mišinyje. Dėjau ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
4.
Paruoštas riekeles apipurškiau alyvuogių aliejumi ir kepiau iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol gražiai apskrudo. Patiekti tinka su rytietišku saldžiarūgščiu padažu.