INGREDIENTAI: 500 gramų bulvių (virtų)
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai miltų (apytikriai)
1 šaukštas grietinės
1 pundelis krapų (arba kitų žalumynų)
pagal skonį druskos
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
Patiekiant:
4 vienetai kiaušinių (virtų be lukšto, žr. patarimus, nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Krapus susmulkinti.
2.
Į dubenį sudėti bulves, sugrūsti bulvių grūstuku, įmušti kiaušinį, suberti krapus, dėti grietinę, suberti miltus ir gerai išminkyti. Jei reikia, miltų įberkite daugiau, bulvių tešla turi būti nelabai lipni.
3.
Rankas padrėkinti vandeniu, imti bulvių masės ir formuoti nedidelius paplotėlius.
4.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, sudėti blynelius ir kepti iš abiejų pusių po kelias minutes iki kol gražiai apskrus.
5.
Tiekti su be lukšto virtais kiaušiniais, bet galima ir tiesiog su grietine ar kitu mėgstamu padažu.
Patarimai:
•
Kaip išvirti kiaušinius be lukšto galite paskaityti šiame straipsnyje.