INGREDIENTAI: Tešlai:
2 stiklinės kvietinių miltų
150 gramų grūdėtos varškės
100 gramų graikiško jogurto
100 gramų cukraus
75 gramai sviesto
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
25 gramai sviesto
3 šaukštai cukraus
1.5 šaukštelio malto cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Ištirpinti sviestą ir palikti truputį atvėsti.
2.
Į pravėsusį sviestą maišyti grūdėtą varškę, jogurtą ir cukrų. Maišome iki vientisos konsistencijos masės. Suberiame miltus, kepimo miltelius ir druską. Išminkome tešlą. Tešla turėtų nebelipti prie rankų.
3.
Įdarui 25 g sviesto ištirpiname.
4.
Atskirai sumaišome cinamoną su 3 šaukštais cukraus.
5.
Iškočiojame tešlą į maždaug 30x30 cm dydžio lakštą, ištepame sviestu ir apibarstome cukraus ir cinamono mišiniu. Tešlą susukame į ritinį ir supjaustome į maždaug 12-15 riekelių. Bandeles sudedame į kepimo popieriumi išklotą formą, vieną šalia kitos, formuodami pyragą.
6.
Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Patarimai:
•
Stiklinė 220 ml.