TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Lietuvos įstojimo į NATO diena Didysis penktadienis
Apelsininės kanelės
Apelsininės kanelės

Porcijų skaičius: 5


INGREDIENTAI:
330 mililitrų pieno
150 gramų rudojo cukraus
4 vienetai kiaušinių trynių
80 gramų kvietinių miltų
1 vienetas apelsinų (nutarkuotos žievelės)
35 gramai sviesto
30 mililitrų apelsinų sulčių
1 šaukštas vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
1 šlakelis romo
pagal poreikį sviesto (formelėms patepti)
pagal poreikį rudojo cukraus (formelėms pabarstyti)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pieną supilame į prikaistuvį, suberiame vanilinį cukrų ir užverdame, sumažiname kaitrą ir paverdame apie 5 – 6 min.

2.
Sviestą ištirpiname.

3.
Į dubenį suberiame miltus, rudąjį cukrų, apelsino žievelę, supilame tirpintą sviestą, aplesino sultis, romą. Gerai išmaišome.

4.
Kiaušinių trynius išplakame iki šviesios masės. Supilame į miltų masę. Įberiame druskos. Viską gerai išmaišome. Plona srovele supilame pieną. Masę išmaišome ir paliekame per naktį šaldytuve pastovėti ir subręsti.

5.
Kanelių formeles patepame sviestu, pabarstome ruduoju cukrumi ir pilame tešlą. Nepripildome iki viršaus, nes kanelės kepdamos orkaitėje, kyla.

6.
Kepame iki 230 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 min, sumažiname kaitrą iki 180 C ir kepame 30 – 40 min, priklausomai nuo kanelių dydžio.




admin · 2021-09-16 03:00 · 284 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt