TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Narcizas Almantė Bertoldas Manvydas
Naminis batonas su kefyru
Naminis batonas su kefyru

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
Tešlai:
600 gramų miltų
400 mililitrų kefyro
100 mililitrų aliejaus
1 šaukštas cukraus
2 šaukšteliai sausų mielių
0.5 šaukštelio druskos
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštas pieno

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kefyrą truputį pašildyti, suberti mieles, cukrų, išmaišyti, tada suberti druską, pilti aliejų ir išmaišyti. Galiausiai įsijoti miltus, užminkyti tešlą ir palikti 90 minučių, kad pakiltų.

2.
Tešlą padalinti į dvi lygias dalis. Tešla turi būti minkšta, elastinga nelimpanti prie rankų. Iš tešlos iškočioti stačiakampį lakštą, susukti kaip vyniotinį, užlenkti kraštus ir pakildinti apie 10 minučių.

3.
Aptepti kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, ant batono padaryti įpjovas, kaip nuotraukoje, dėti į šaltą orkaitę, nustatyti 180 C laipsnių temperatūrą ir kepti 20 minučių. Ar tikrai iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku.




admin · 2021-09-16 00:00 · 289 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt