TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Morkus Tolmantas Žadmantė Žavinta
Vištienos troškinys su voveraitėmis ir grietinėle
Vištienos troškinys su voveraitėmis ir grietinėle

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
600 gramų vištienos filė
300 gramų voveraičių
300 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
2 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį prieskonių vištienai
pagal poreikį vandens
Kepimui:
1 šlakelis aliejaus
1 šaukštelis sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Voveraites nuvalyti, dėti į puodą, įpilti vandens ir apvirti apie 15 minučių. Tuomet vandenį nupilti.

2.
Vištieną supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, pabarstyti prieskoniais, pipirais.

3.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įdėti sviesto, įkaitinti ir sudėti vištienos gabaliukus, kepti apie 5 - 7 minutes iki kol iškeps ir gražiai apkeps. Atidėti į lėkštę.

4.
Česnako skilteles smulkiai sukapoti.

5.
Į keptuvę sudėti voveraites ir pakepti apie 8 minutes iki kol iškeps ir išskleis skystį. Jei susidarė daug skysčio, jį nupilti arba palaukti iki kol nugaruos. Tuomet sudėti česnaką ir dar pakepti 2 minutes.

6.
Tuomet į keptuvę su voveraitėmis sudėti vištieną, įpilti grietinėlę, pabarstyti druska ir troškinti ant nedidelės kaitros apie 5 minutes.


Patarimai:

Jei norite, kad padažas būtų tirštesnis, 100 ml šalto vandens ištirpinkite šaukštą krakmolo ir supilkite troškinimo pabaigoje, patroškinti porą minučių, kol sutirštės.




admin · 2021-09-14 18:00 · 313 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt