INGREDIENTAI: 600 gramų vištienos filė
300 gramų voveraičių
300 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
2 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį prieskonių vištienai
pagal poreikį vandens
Kepimui:
1 šlakelis aliejaus
1 šaukštelis sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Voveraites nuvalyti, dėti į puodą, įpilti vandens ir apvirti apie 15 minučių. Tuomet vandenį nupilti.
2.
Vištieną supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, pabarstyti prieskoniais, pipirais.
3.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įdėti sviesto, įkaitinti ir sudėti vištienos gabaliukus, kepti apie 5 - 7 minutes iki kol iškeps ir gražiai apkeps. Atidėti į lėkštę.
4.
Česnako skilteles smulkiai sukapoti.
5.
Į keptuvę sudėti voveraites ir pakepti apie 8 minutes iki kol iškeps ir išskleis skystį. Jei susidarė daug skysčio, jį nupilti arba palaukti iki kol nugaruos. Tuomet sudėti česnaką ir dar pakepti 2 minutes.
6.
Tuomet į keptuvę su voveraitėmis sudėti vištieną, įpilti grietinėlę, pabarstyti druska ir troškinti ant nedidelės kaitros apie 5 minutes.
Patarimai:
•
Jei norite, kad padažas būtų tirštesnis, 100 ml šalto vandens ištirpinkite šaukštą krakmolo ir supilkite troškinimo pabaigoje, patroškinti porą minučių, kol sutirštės.