TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Daržų diena, šv. Morkus Pasaulinė pingvinų diena Pasaulinė maliarijos diena
Traški kiniška vištiena su saldžiai aštriu padažu
Traški kiniška vištiena su saldžiai aštriu padažu

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
1 litras aliejaus
400 gramų vištienos filė
100 mililitrų kvietinių miltų
100 mililitrų vandens
50 mililitrų kukurūzų krakmolo
5 šaukštai čili padažo (naudojome "Santa Maria" Sweet Chili Original)
1 vienetas kiaušinių baltymų
1 šaukštas sezamų aliejaus
1 šaukštas aliejaus
0.5 šaukšto druskos
1 šaukštelis ryžių acto
pagal poreikį sezamo sėklų
pagal poreikį ryžių (virtų)
Salotoms:
3 vienetai agurkų
1 vienetas morkų
2 skiltelės česnako
2 šaukštai sojos (naudojome "Santa Maria")
1 šaukštas ryžių acto
1 šaukštas sezamų aliejaus
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis sezamo sėklų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pirmiausia ruošiame salotas. Morkas ir agurkus sutarkuojame stambia burokine tarka, rankomis nuspaudžiame agurkų skystį. Tarkuotas daržoves sumaišome su trintu česnaku ir kitais padažo ingredientais. Kuo ilgiau salotos stovi – tuo skanesnės tampa, tik kartas nuo karto jas pamaišykite.

2.
Vištieną supjaustome kubeliais.

3.
Indelyje iki vientisos masės sumaišome: kiaušinio baltymą, miltus, krakmolą, vandenį, 1 v.š. aliejaus ir druską.

4.
Vištienos gabalėlius dedame į paruoštą tešlą, išmaišome.

5.
Puode storu dugnu įkaitiname aliejų. Aliejaus reikia tiek, kad vištiena pilnai į jį panertų. Mes sunaudojome apie 1 l aliejaus.

6.
Kai aliejus įkaitęs, į jį žnyplėmis dedame po 1 vištienos gabalėlį. Kepiname dalimis taip, kad vištienai puode būtų pakankamai daug vietos. Kepame apie 8 minutes, kol vištiena gražiai apskrunda.

7.
Iškepusią vištieną dedame ant popierinių rankšluosčių, kad į juos susigertų riebalų perteklius.

8.
Kai visa vištiena iškepta ir nusausinta, keptuvėje įkaitiname skrudintų sezamų aliejų, įtarkuojame česnaką ir kepiname minutę. Suberiame vištieną, supilame ryžių actą ir Sweet Chili padažą.

9.
Patiekiame su virtais ryžiais, kiniškomis salotomis ir pabarsčius sezamo sėklomis.



Daugiau maistingų ir stilingų receptų galite rasti šioje Kristinos knygoje



admin · 2021-09-13 09:00 · 313 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt