INGREDIENTAI: Tešlai:
300 g miltų,
vandens,
15 g kepimo mielių,
50 g riebalų,
1 kiaušinis,
druskos, pipirų.
Įdarui:
500 g pomidorų,
150 g aliejuje keptų tunų,
50 g aliejaus,
40 g kaparių,
30 g ančiuvių,
5 g česnakų,
bazilikų.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Mieles ištirpinti šiltame vandenyje. Į miltus supilti mieles, įberti druską ir minkyti tešlą. Valandą palaikykite šiltoje vietoje. Po to tešlą išminkykite, sudėkite į ją riebalus, kiaušinio trynį ir truputį pipirų, viską gerai sumaišykite. Trečdalį tešlos atidėkite. Likusę tešlą iškočiokite 1,5 cm storio sluoksniu, sudėkite į apskritą formą, paliekant aukštus kraštus. Paruoškite tokį įdarą: karštame aliejuje pakepinkite nuluptus ir gabaliukais supjaustytus pomidorus, smulkintus česnakus ir truputį bazilikų, ataušinkite. Į šitą mišinį sudėkite gabaliukais supjaustytus tunus ir ančiuvius, nuplautus ir nusausintus kaparius. Įdarą sukrėskite ant tešlos, uždenkite jį likusia iškočiota tešla, picos kraštus užlenkite, viršų aptepkite kiaušinio baltymu. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 35-40 minučių.