INGREDIENTAI: 600 mililitrų kvietinių miltų
200 mililitrų grietinės
200 mililitrų medaus
200 mililitrų cukraus
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis sodos
0.5 šaukštelio malto cinamono
0.5 šaukštelio malto kardamono
1/4 šaukštelio maltų gvazdikėlių
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Jeigu medus kietas jį ištirpiname garų vonelėje.
2.
Į medų suberiame prieskonius ir išmaišome.
3.
Kiaušinius išsukame su cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės. Įmaišome pravėsusį medų.
4.
Į grietinę sudedame sodą ir gerai išmaišome (taip ją nugesinsime). Grietinės masę supilame į kiaušinių-medaus masę. Atsargiai išmaišome. Įsijojame miltus.
5.
Tešlą pilame į sviestu pateptą 24 cm skersmens kepimo formą.
6.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Mediniu iešmeliu patikriname, ar iškepė - įsmeigus ir ištraukus jis turi likti švarus švarus, neaplipęs tešla. Jei aplipęs, kepame dar 5 min ir vėl tikriname.
7.
Iškepusį pyragą atvėsiname, pabarstome cukraus pudra ir skanaujame.