INGREDIENTAI: 500 gramų jautienos faršo
4 vienetai mėsainių bandelių
100 gramų sūrio su melsvuoju pelėsiu
1 pundelis salotų
1 vienetas rausvųjų svogūnų
1 šaukštelis pipirų (naudojome "Santa Maria" Tellicherry)
0.5 šaukštelio druskos
pagal skonį barbekiu padažas (naudojome "Santa Maria" American BBQ Sauce Kentucky Whiskey)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sumaišykite faršą su druska ir pipirais. Suformuokite keturis mėsos paplotėlius.
2.
Nuplaukite ir susmulkinkite salotų lapus ir žiedais supjaustykite raudonuosius svogūnus.
3.
Kepkite mėsos paplotėlius ir raudonuosius svogūnus tiesiai ant įkaitusios kepsninės grotelių. Raudonuosius svogūnus reikia pakepinti maždaug po 3 minutes iš abiejų pusių. Patarimas: raudonuosius svogūnus sudėkite ant aliuminio folijos skiautės, kad jie neiškristų pro groteles. Baigdami kepti pabarstykite druska ir pipirais.
4.
Praėjus maždaug 2 minutėms, vieną kartą apverskite mėsos paplotėlius, kad atsirastų ryškūs kepsninės dryžiai. Praėjus maždaug 1 minutei, ant mėsos uždėkite mėlynojo sūrio ir uždarykite kepsninės dangtį. Praėjus dar vienai minutei mėsos paplotėliai bus iškepę.
5.
Ant pašildytų bandelių uždėkite mėsą, salotų lapus, keptus svogūnus ir pagardinkite kepsnių padažu. Patiekite iš karto.
Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.