TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Trupininis slyvų ir vynuogių pyragas
Trupininis slyvų ir vynuogių pyragas

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Pagrindui:
200 gramų miltų
125 gramai sviesto (šaltas)
70 gramų cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių trynių
20 gramų migdolų miltų (arba labai smulkiai malti migdolai)
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek vanilės
Įdarui:
300 gramų slyvų
200 gramų vynuogių
2 šaukštai rudojo cukraus
1.5 šaukšto migdolų miltų (arba labai smulkiai malti migdolai)
0.5 šaukštelio cinamono
Trupiniams:
70 gramų sviesto (kambario temperatūros)
70 gramų miltų
70 gramų rudojo cukraus
70 gramų migdolų (smulkiai malti)
1 žiupsnelis cinamono
1 žiupsnelis druskos
0.5 žiupsnelio malto muskato

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Ruošiame pagrindą: dubenyje sumaišome sausus ingredientus. Sudedame kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir triname rankomis, kol gausis trupiniai. Įmušame kiaušinį ir gerai išminkome.

2.
Suvyniojame į maistinę plėvelę ir laikome šaldytuve mažiausiai 1 valandą, kad gerai atšaltų. Galima tešlą pasigaminti ir padėti į šaldytuvą dieną prieš gaminant, taip sutaupysite laiko.

3.
Ruošiame trupinius: dubenyje sumaišome visus ingredientus. Rankmis pertriname į trupinius. Padedame į šaldytuvą 30-čiai minučių.

4.
Ruošiame įdarą: slyvas perpjauname pusiau, išimame kauliuką ir tada perpjauname į dar 3-4 dalis. Vynuoges perpjauname pusiau, išimame kauliukus.

5.
Vaisius sudedame į dubenį, užberiame cukrumi, prieskoniais, migdolų miltais ir gerai išmaišome. Paliekame pastovėti, kad skoniai įsigertų.

6.
Įkaitiname orkaitę iki 175 C.

7.
Iškočiojame tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų (kad neliptų kočiojant) pyrago pagrindą.

8.
Išpjauname apskritimą tokio dydžio, kokio yra kepimo forma. Išklojame dugną.

9.
Tuomet iškočiojame pailgą juostą, išpjauname iki reikiamo pločio ir ja apdengiame formos kraštus. Dugne gerai prispaudžiame sujungimo juostą, kad neišbėgtų įdaras. Subadome šakute dugną.

10.
Į vidų įklojame kepimo popieriaus ir įberiame žirnių ar pupelių (tam, kad tartos pagrindas neiškiltų, o iškeptų lygus).

11.
Kepame 10 minučių, nuimame svorį ir kepame dar 5 minutes. Ištraukiame iš orkaitės.

12.
Pabarstome pagrindą maltais migdolais (kad nesudrėktų nuo vaisių), užberiame vaisius, paskleidžiame juos tolygiai.

13.
Galiausiai užbarstome dosniai trupiniais. Kepame apie 20 - 25 minutes, kol gražiai paruduoja.

14.
Atvėsiname ir patiekiame.




admin · 2025-05-10 15:33 · 8 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt