TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Valteris Girtautas Skirgailė Dionizas Julija Alma
Jaučio liežuvis moliūgų ir garstyčių padaže
Jaučio liežuvis moliūgų ir garstyčių padaže

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
1 vienetas jaučio liežuvio (apytikriai 1.5 kg)
Marinatui:
2 litrai vandens (apytikriai)
45 gramai druskos
1 saujelė kvapiųjų pipirų
2 skiltelės česnako (smulkintų)
2 vienetai lauro lapų
Virimui:
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
1/4 vieneto salierų šaknų
2 vienetai lauro lapų
šiek tiek kvapiųjų pipirų
Padažui:
2 stiklinės moliūgų (pjaustytų kubeliais)
1 stiklinė daržovių sultinio (arba vištienos, arba sultinio, kuriame virė liežuvis)
1/3 stiklinės balto sauso vyno
0.5 vieneto svogūnų
1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių
2 šaukšteliai maltos ciberžolės
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
pagal poreikį krakmolo (arba miltų, nebūtina)

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vandens reikia tiek, kad liežuvis būtų apsemtas. Pamatuokite jo kiekį, man užteko 2 l. Į vandenį įberkite saujelę pipirų, 2 lauro lapus, smulkintas česnako skilteles ir 45 g druskos. Marinatą užvirkite, atvėsinkite.

2.
Liežuvį nuplaukite. Dėkite į marinatą ir palikite bent 8 val (aš palikau per naktį) mirkti šaldytuve.

3.
Kitą dieną liežuvį išimkite iš sūrymo, užpilkite švariu vandeniu, kad vėl apsemtų, įmeskite 2 lauro lapus, kelis kvapiuosius žirnelius, svogūną, morkas, saliero šaknį. Užvirkite ir virkite apie 2,5 – 3 val, kad liežuvis būtų minkštas. Aš liežuvį viriau greitpuodyje apie 40 min.

4.
Dar šiltam liežuviui nulupame odą ir supjaustome gabalėliais.

5.
Gaminame padažą. Svogūną susmulkiname.

6.
Gilioje keptuvėje arba troškintuve įkaitiname aliejų. Suberiame smulkintą svogūną ir pakepiname, kol suminkštės. Suberiame kubeliais pjaustytą moliūgą, pakepiname, kol šiek tiek apskrus. Supilame vyną ir pakaitiname, kol alkoholis nugaruos. Supilame sultinį, beriame druskos, pipirų, ciberžolę. Užverdame. Paverdame, kol moliūgai suminkštės. Sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos konsistencijos. Į padažą dedame garstyčias ir dar kartą užverdame.

7.
Sudedame į padažą pjaustytą jaučio liežuvį ir pakaitiname 4 – 6 min. Jei padažas atrodo per skystas galima jį sutirštinti krakmolu arba miltais. Man to neprireikė.


Patarimai:

Stiklinė 200 ml.




admin · 2025-04-07 15:33 · 13 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt