INGREDIENTAI: Tešlai:
200 gramų varškės
2 vienetai kiaušinių
pagal poreikį miltų
50 mililitrų kefyro
1 šaukštelis aliejaus
0.5 šaukštelio sodos
Įdarui:
300 gramų faršo (kiauliena, jautiena arba paukštiena)
1 vienetas svogūnų
5 šaukštai kefyro
pagal skonį druskos
1 žiupsnelis pipirų
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sodą išmaišyoma su tešlai skirtu kefyru ir paliekame kelias minutes pastovėti, kad gerai nusigesintų.
2.
Varškę gerai ištriname, į ją įmušame kiaušinius, supilame kefyrą, įpilame aliejų. Išmaišome.
3.
Po truputį minkydamos tešlą beriame miltus. Nereikia skubėti ir dėti per daug miltų - tešla turi būti minkšta, bet nelipti prie rankų. Tešlą padarome tokią, kad galėtume kočioti.
4.
Iškočiojame tešlą, išspaudžiame apskritimus čeburėkams.
5.
Įdarui faršą išmaišome su smulkintais svogūnais, kefyru, pipirais ir druska.
6.
Į telšos apskritimus dedame paruošto faršo, formuojame čeburėkus, kraštus gražiai užspaudžiame šakute.
7.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame kepti čeburėkus taip, kad jie tarpusavyje nesiliestų. Kepame ant nedidelės ugnies, kol gražiai pagels iš abiejų pusių. Skanaus!