INGREDIENTAI: 400 gramų cukinijų (2 vnt. jaunų)
2 vienetai kiaušinių
0.5 stiklinės sūrio (tarkuoto Gouda, Edam ar pan., ar varškės)
5 šaukštai miltų
1/4 vieneto svogūnų (nedidelio)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1/4 šaukštelio druskos
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Cukinijas sutarkuojame, sudedame į dubenį ir sumaišome su druska. Tada sudedame į sietelį, dedame ant didesnio dubenio ir leidžiame cukinijoms nusivarvėti (paliekame 15-ai minučių). Tada sutarkuotas cukinijas paspaudžiame, kad nuvarvėtų visas skystis.
2.
Atskirame dubenėlyje sumaišome miltus su kepimo milteliais.
3.
Svogūną nulupame ir smulkiai sutarkuojame.
4.
Kiaušinius išplakame atskirame dubenėlyje.
5.
Cukinijas sudedame į dubenį, sumaišome su sutarkuotu svogūnu. Tada įmaišome miltus. Galiausiai sudedame sūrį ir išplaktus kiaušinius. Masę gerai išmaišome ir pagardiname druska.
6.
Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant vidutinės ugnies. Dedame po 1 valg. š. cukinijų masės ir kepame blynelius iš abiejų pusių, kol šie gražiai apkepa. Iškepusius dedame ant popierinio rankšluosčio. Patiekiame su mėgstamais padažais.