INGREDIENTAI: 500 mililitrų aliejaus
100 gramų pasifloros (sirupo arba kremo)
100 gramų ridikėlių
100 gramų ridikų (balto)
100 mililitrų ponzu
50 gramų česnakų laiškų
1 vienetas obuolių
1 vienetas šalotinių svogūnų
5 gramai agar agaro
pagal poreikį tuno
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
pagal skonį himalajų druskos
pagal poreikį ridikėlių daigų
pagal skonį grūstų juodųjų pipirų
TUNO TARTARO SU PASIFLORŲ IKRAIS PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Gaminame pasiflorų ikrus: pašildome pasiflorų tyrę ir suberiame augalinės kilmės želatiną agargarą.
2.
Supilame į buteliuką ir leidžiame atvėsti.
3.
Smulkiai supjaustome baltąjį ir raudonąjį ridikus, obuolį bei šalotinį svogūną.
4.
Susmulkiname česnakų laiškus, juos dedame kartu į dubenį.
5.
Įtarkuojame žaliosios citrinos žievelės. Supjaustome tuną norimo dydžio gabalėliais. Pagardiname Ponzu (sojų padažu su citrinomis), alyvuogių aliejumi.
6.
Į aliejų įspaudžiame atvėsusią pasiflorų tyrę ir gauname mažus ikriukus, juos nukošiame ir atidedame į šalį.
7.
Tartarą užklojame labai plonai atpjautu tuno griežinėliu.
8.
Patiekiame su pasiflorų ikrais, ridikėlių daigais ir alyvuogių aliejumi.