INGREDIENTAI: 150 gramų ZIGMO šaltai rūkytos pjaustytos lašišos filė
2 vienetai saldžiųjų bulvių
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai citrinų sulčių
2 vienetai kiaušinių
8 šaukštai miltų
150 mililitrų jogurto, natūralaus
1 šaukštas juodųjų ikrų
2 šaukštai aliejaus
1 saujelė petražolių
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Saldžiąsias bulves nuskuskite, nuplaukite, sutarkuokite (nesmulkiai) ir dubenyje sumaišykite su svogūnu, citrinos sultimis, trupučiu druskos, pipirų, kiaušiniais bei miltais.
2.
Delnais suformuokite storokus blynukus, sudėkite į aliejumi papurkštą ir kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 180-200 ºC orkaitėje, kol ims skrusti. Kepimo viduryje papurkškite aliejumi blynukų viršų.
3.
Iškeptus blynukus ragaukite su lašiša, jogurtu, ikrais ir žalumynais.