TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Trinta kreminė voveraičių sriuba
Trinta kreminė voveraičių sriuba

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
1 litras vištienos sultinio (arba daržovių, grybų, karšto)
450 gramų voveraičių
120 mililitrų grietinėlės
30 gramų sviesto (+ 1 šaukšto kepimui)
2 šaukštai miltų
1 vienetas svogūnų (didesnio arba 2 mažesnių)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į puodą dėti sviestą ir ištirpinti, tuomet suberti miltus ir greitai nuolatos maišant pakepti apie minutę ant silpnos kaitros, būtina stebėti, kad miltai nepradėtų ruduoti.

2.
Karštą sultinį supilti į puodą su sviesto ir miltų mišiniu. Dažnai maišant virti apie 15 minučių ii kol nugaruos apie šiek tiek skysčio, o masė taps švelnios tekstūros, šiek tiek tirštesnė.

3.
Kol sultinys verda, supjaustyti voveraites, svogūną. Į keptuvę dėti sviestą ir ištirpinti, suberti grybus su svogūnais, kepti ant vidutinės kaitros, kol iš grybų išgaruos vanduo, o svogūnas taps minkštas. Tuomet sudėti į dubenį ir sutrinti elektriniu plaktuvu iki vientisos masės.

4.
Į puodą su sultiniu supilti trintą grybų masę ir pavirti apie 10 minučių. Tuomet supilti grietinėlę, berti druską, pipirus ir permaišyti.

5.
Jei norite, papuošimui galima papildomai pakepti kelias voveraites, kol iš jų išsiskirs vanduo ir prieš tiekiant sudėti į lėkštes. Labai skanu tiekti su skrudinta prancūziška duona ar kitos mėgstamos duonos riekele.




admin · 2025-03-13 14:33 · 43 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt