INGREDIENTAI: 4 vienetai svogūnų (didesnių arba 5 maženių)
2 skiltelės česnako
4 šaukštai augalinio aliejaus (alyvuogių ar kito mėgiamo, geriau - švelnaus skonio)
2 šaukštai acto
2 šaukšteliai cukraus
2 lapeliai lauro lapų
1 žiupsnelis juodųjų pipirų
1 šaukštelis krapų (šviežių, tinka džiovinti)
1 šaukštelis petražolių
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Svogūnus nulupti, supjaustyti žiedais, sudėti į dubenį.
2.
Į dubenį su svogūnais berti smulkintus krapus ir petražoles, dėti lauro lapus, berti cukrų, druską, pipirus, supilti actą ir išmaišyti.
3.
Į keptuvę pilti aliejų, berti smulkintą česnaką ir pakepti, kol pagels. Tuomet česnakus kartu su aliejumi pilti į svogūnus, išmaišyti.
4.
Paruoštus svogūnus sudėti į stiklainį arba sandarų indą. Laikyti šaldytuve.