INGREDIENTAI: 4 vienetai obuolių (didesnių)
4 vienetai kiaušinių
1 stiklinė miltų
2/3 stiklinės cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
pagal poreikį sviesto (arba aliejaus, formai ištepti)
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Obuolius nulupti, išimti sėklas, kiekvieną perpjauti į 4 dalis ir supjaustyti plokštelėmis.
2.
Kiaušinius įmušti į dubenį, suberti cukrų, vanilinį cukrų ir plakti elektriniu plakikliu, kol cukrus ištirps ir masė padvigubės.
3.
Į kiaušinių-cukraus masę suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišyti. Į tešlą sudėti supjaustytus obuolius ir dar kartą išmaišyti.
4.
Kepimo formą ištepti sviestu arba aliejumi, pabarstyti džiūvėseliais ir supilti tešlą. Dėti kepti į 180-190 C laipsnių orkaitę ir kepti 30-40 minučių. Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku. Jei jis įkišus į tešlą ir ištraukus pagaliukas bus švarus, pyragas iškepęs.
Patarimai:
•
Ingredientams matuoti naudojau 250 mililitrų stiklinę.