INGREDIENTAI: 450 gramų kiaulienos mentės (maltos)
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų
3 šaukšteliai česnako miltelių
2 šaukšteliai majonezo (+ papildomai šiek tiek aptepimui)
1 šaukštelis krakmolo
pagal skonį prieskonių maltai mėsai
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Įdarui:
2 vienetai bulvių
100 gramų fermentinio sūrio (tarkuoto, apytikriai)
1 šlakelis aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį prieskonių bulvėms
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, ją truputį sutepti aliejumi. Orkaitę įkaitinti iki 200 C laipsnių temperatūros su funkcija viršus+apačia.
2.
Į dubenį dėti maltą mėsą, įmušti kiaušinį, berti krakmolą, česnako miltelius, prieskonius maltai mėsai, dėti majonezą, įtarkuoti svogūną, berti druską, pipirus ir gerai išmaišyti.
3.
Paruoštą masę padalinti į 4 lygias dalis. Iš kiekvienos dalies suformuoti krepšelius ir juos sudėti į kepimo formą, kiekvieną krepšelį aptepti majonezu.
4.
Bulves supjaustyti mažais kubeliais, suberti į dubenį, berti prieskonius bulvėms, druską, pipirus, pilti aliejų, išmaišyti. Paruoštas bulves sudėti į mėsos krepšelius.
5.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių, tuomet pabarstyti sūriu ir kepti dar apie 5 minutes iki kol sūris išsilydys ir mėsa su bulvėmis bus iškepusi.