INGREDIENTAI: 500 gramų rikotos sūrio
1 vienetas kiaušinių
50 gramų kvietinių miltų
50 mililitrų alyvuogių aliejaus
30 gramų grūdėtųjų garstyčių
25 gramai kietojo sūrio (tarkuoto)
20 mililitrų obuolių acto
1 skiltelė česnako
pagal skonį mėtų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Skrudinimui:
pagal poreikį aliejaus
RIKOTOS SPURGŲ SU MĖTA PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Inde sumaišome rikotos sūrį, tarkuotą sūrį, lengvai išplaktą kiaušinį, smulkintą česnaką, bei mėtą.
2.
Paskaniname druska ir pipirais. Dedame į šaldytuvą pailsėti pusei valandos.
3.
Apibarstome pirštus miltais ir formuojame rutuliukus. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame kelias minutes, kol spurgos apskrunda.
4.
Pasigaminame padažą. Sumaišome alyvuogių aliejų, garstyčias ir actą. Apšlakstome iškepusias spurgas.