INGREDIENTAI: Pagrindui:
800 gramų sausainių (mėgstamų)
80 mililitrų kavos (stiprios ir atvėsusios)
Įdarui:
800 mililitrų grietinėlė, 36% riebumo (šaltos)
500 gramų maskarponės sūrio
250 gramų šaldytų aviečių
3 šaukštai cukraus pudros (arba pagal skonį)
NEKEPTO SAUSAINIŲ PYRAGO SU ŠALDYTOMIS UOGOMIS PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kremui į dubenį pilti šaltą grietinėlę, dėti maskarponės sūrį ir berti cukraus pudrą. Plakti elektriniu plakikliu iki kol kremas taps standus ir purus.
2.
Paruošti norimą kepimo formą (aš naudojau naudojau 18 cm x 24 cm, bet dydis gali būti kitas, tuomet tik gali kisti sluoksnių kiekis). Sausainius pamirkyti į atvėsusią kavą ir sudėlioti sluoksnį ant kepimo formos.
3.
Ant sausainių dėti trečdalį kremo ir šiek tiek aviečių. Išlyginti paviršių. Vėl sluoksniuoti sausainius, kremą ir avietes. Viršutinis sluoksnis turi būti kremas.
4.
Pyragą dėti į šaldytuvą bent 2 val., geriausia – per naktį.
5.
Prieš tiekiant papuošti avietėmis, mėtų lapeliais ar kitais mėgstamais priedais.