INGREDIENTAI: PARUOŠIMO BŪDAS:
<div class="ingredients"> <h2>Ingredientai:</h2> <p><br /> 120 g sviesto<br /> 250 g miltų<br /> 80 g cukraus<br /> 1 šaukštelio kepimo miltelių<br /> 2 šaukštelių vanilinio cukraus<br /> 1 kiaušinio trynio<br /> 2-3 šaukštų pieno<br /> apie 150 g aviečių uogienės<br /> Cukraus pudros,pabarstyti</p> </div> <div class="recipe_make"> <h2 style="text-align: justify;">Gaminimas:</h2> <p style="text-align: justify;">1. Atšaldytą sviestą (tik ką iš šaldytuvo) sutarkuojame burokine tarka ir sumaišome su miltais. Svarbiausia, kad sviestas nepradėtų tirpti ir kad visas tolygiai susimaišytų su miltais.<br /> 2. Į sviesto ir miltų mišinį suberiame cukrų bei vanilinį cukrų ir pirštais viską gražiai trupiname bei maišome, kad pasidarytų tokie trupiniai. Bet pernelyg ilgai netriname, nes sviestas neturi ištirpti, o turi gražiai susivelti su miltais ir cukrumi.<br /> 3. Į tą tešlą įdedame kiaušinio trynį ir 2 šaukštus pieno, greitai suminkome tešlą. Kartais gali prireikti dar vieno kito šaukšto pieno. Kai tik viskas sukimba į gumulą, daugiau nebeminkome, o suvyniojame tešlą į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą valandai pailsėti.<br /> 4. Po valandos iš tešlos kočiojame ir darome sausainius, naudojant formeles. Išpjauname apskritimus, viename sausainių poros apskritime padarome skylutes. Aš tam naudoju vaikiškų flomasterių kamštelius arba kvepalų kamštelius<br /> 5. Kepame 180<span style="color: rgb(84, 84, 84); font-family: arial, sans-serif; font-size: small; line-height: 18.200000762939453px;">°</span><wbr style="color: rgb(84, 84, 84); font-family: arial, sans-serif; font-size: small; line-height: 18.200000762939453px;"></wbr><span style="color: rgb(84, 84, 84); font-family: arial, sans-serif; font-size: small; line-height: 18.200000762939453px;">C temp.</span> orkaitėje apie 10-12 minučių, kol truputį pagels, neperkepiname.</p> <p style="text-align: justify;">6. Kol dar šilti tepame uogiene ir klijuojame.</p> </div>