INGREDIENTAI: 600 gramų kreminio sūrio (Philadephia tipo)
340 gramų sausainių (apie 2 puodelių trupintų)
2 vienetai kiaušinių
120 gramų grietinės, 30% riebumo
60 gramų cukraus (apytikriai)
50 gramų sviesto (tirpinto)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sausainius sutrupinti. Patogiausia tai padaryti sausainius sudėjus į šaldymui skirtą maišelį ir padaužyti kočėlu ar tiesiog puodu. Pilti sviestą ir permaišyti. Paruoštą masę sudėti į formą (26 - 28 cm skersmens) ir paskirstyti per visą plotį.
2.
Į dubenį dėti kreminį sūrį, berti cukrų, dėti grietinę, įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti, dėti vanilės ir dar kartą permaišyti. Paruoštą kremą dėti į formą ant sausainių pagrindo ir paskleisti per visą plotį.
3.
Kepti įkaitintoje iki 175 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių arba kol centras taps tvirtas.
4.
Kai pyragas iškeps, jį atvėsinti iki kambario temperatūros, tuomet porą valandų palaikyti šaldytuve.