INGREDIENTAI: 210 gramų kvietinių miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio druskos
1 šaukštelis malto cinamono
100 gramų sviesto
50 gramų cukraus
50 gramų rudojo cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis vanilės pastos
150 gramų cukinijų
360 gramų varškės 9%
50 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas kvietinių miltų
1 šaukštelis vanilės pastos
70 gramų kvietinių miltų
100 gramų rudojo cukraus
50 gramų graikinių riešutų
60 gramų malto cinamono
60 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens kepimo indą.
2.
Užmaišykite tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir maltą cinamoną. Atidėkite į šalį.
3.
Elektriniu plaktuvu išplakite šiek tiek atvėsintą tirpintą sviestą, cukrų, rudąjį cukrų, kiaušinį ir vanilės pastą.
4.
Įmaišykite burokine tarka sutarkuotą cukiniją.
5.
Suberkite sausų produktų mišinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Gausite labai tirštą tešlą.
6.
Paruoštą tešlą tolygiai paskirstykite kepimo formoje.
7.
Paruoškite varškės įdarą. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.
8.
Sumaišykite varškę, cukrų, kiaušinį, miltus ir vanilės pastą. Patrinkite elektriniu trintuvu, kad masė būtų kuo švelnesnės, glotnesnės tekstūros.
9.
Paruoštą varškės įdarą paskleiskite kepimo formoje ant tešlos.
10.
Paruoškite trupinius. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.
11.
Dubenyje sumaišykite miltus, rudąjį cukrų, smulkiai kapotus graikinius riešutus ir maltą cinamoną.
12.
Supilkite tirpintą sviestą ir šakute išmaišykite, kol neliks sausų miltų – susiformuos lipnūs trupiniai.
13.
Gautus trupinius tolygiai paskirstykite kepimo formoje ant varškės įdaro.
14.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių. Leiskite 15-20 minučių atvėsti kepimo formoje, tuomet išimkite. Valgykite šiltą arba šaltą, galite patiekti apibarstę milteliniu cukrumi ir pagardinę rutuliuku vanilinių ledų.
Patarimai:
•
Nerimaujate dėl daržoviško cukinijų skonio saldžiame pyrage? Neverta, nes jo visiškai nesijaučia!
•
Įprastai, ruošiant receptus su cukinijomis, rekomenduojama kiek įmanoma kruopščiau nuspausti visą skystį nuo tarkių. Šiame recepte to nereikia.
•
Jei naudojate didelę cukiniją, kietą odelę nulupkite, o sėklas – išpjaukite.
•
Jei norisi, pyragą galima kepti ir be varškės sluoksnelio.
•
Graikinius riešutus galite keisti bet kokiais mėgstamais riešutais arba į trupinius riešutų išvis nedėti, jei nenorite.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje