INGREDIENTAI: Pagrindui:
150 gramų sviesto
75 mililitrai cukranendrių cukraus (naudojome „Dansukker" nerafinuotą)
250 mililitrų kvietinių miltų (arba kitų)
150 mililitrų avižinių miltų
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
380 gramų konservuotų ananasų
200 mililitrų grietinės
1 vienetas kiaušinių
5 gramai cukranendrių cukraus (naudojome „Dansukker" nerafinuotą)
5 gramai vanilinio cukraus („Dansukker“ su natūralia vanile)
Patiekiant:
pagal poreikį grietinėlės, 35% riebumo
pagal poreikį cukraus miltelių (naudojome „Dansukker")
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įjungę ventiliatoriaus režimą, orkaitę įkaitinkite iki 175 °C laipsnių temperatūros.
2.
Ištirpintą sviestą dubenyje sumaišykite su cukranendrių cukrumi, abiejų rūšių miltais ir druska. Maišykite, kol neliks gumulėlių, tada palikite atvėsti.
3.
Maždaug 22 cm skersmens kepimo formą ištepkite riebalais. Miltuotais pirštais tešlą įspauskite į kepimo indą.
4.
Įdarui dubenyje iki lygios masės sumaišykite kiaušinius, grietinę, cukranendrių cukrų ir vanilinį cukrų. Konservuotų ananasų gabalėlius sutraiškykite ir tolygiai paskirstykite ant pagrindo formoje.
5.
Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 25–30 minučių. Pabarstykite cukraus milteliais, papuoškite plakta grietinėle.