TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Pomidorai su želatina žiemai
Pomidorai su želatina žiemai

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
pagal poreikį pomidorų
pagal poreikį svogūnų
Marinatui:
1 litras vandens (+100 ml želatinai)
3 šaukštai želatinos
3 šaukšteliai cukraus
1 šaukštas druskos
9 vienetai lauro lapų
6 vienetai juodųjų pipirų (žirnelių)
1 šaukštelis citrinos rūgšties

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pomidorus nuplauname. Svogūnus nulupame. Pomidorus supjaustome riekelėmis, svogūnus - žiedais.

2.
Želatiną beriame į dubenėlį ir užpilame 100 ml vandens, paliekame 20 min., kad išbrinktų.

3.
Į švariai išplautus, nusausintus stiklainius sluoksniais dedame pomidorus ir svogūnus.

4.
Į puodą pilame 1 l vandens, dedame lauro lapus, pipirus, beriame druską ir cukrų. Marinatą verdame apie 5 min.

5.
Į marinatą supilame išbrinkintą želatiną, gerai išmaišome. Paliekame šiek tiek praaušt.

6.
Kiek ataušus, beriame citrinos rūgštelę.

7.
Paruoštas daržoves stiklainiuose užpilame marinatu.

8.
Stiklainius pridengiame steriliais dangteliais (neužsukti!). Į plataus puodo dugną dedame virtuvinį rankšluostėlį, sustatome stiklainius ir užpilame vandeniu taip, kad dengtų kiek daugiau nei pusę stiklainio aukščio (atsargiai, kad vanduo nepatektų į stiklainius!). Kaitiname, kol užvirs vanduo puode, tuomet kiek sumažiname kaitrą, kad pamažu virtų ir kaitinu apie 10 minučių.

9.
Iškaitintus stiklainius išimame iš puodo, sandariai užsukame. Sustatome dangteliais žemyn, šiltai užklojame ir paliekame atvėsti. Saugome vėsiai, kad želatina liktų sustingusi.




admin · 2024-12-25 02:33 · 62 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt