INGREDIENTAI: 200 gramų salotų mišinio
200 gramų vyšninių pomidorų
2 vienetai agurkų
100 gramų sūdytos lašišos
1 vienetas rausvųjų svogūnų
20 gramų kaparėlių
Padažui:
1 vienetas avokadų
50 mililitrų citrinų sulčių
1 pundelis petražolių
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 skiltelė česnako
pagal poreikį druskos
pagal poreikį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Supjaustykite svogūną, pomidorus, agurkus (agurką smagu pjaustyti apvalia vaisių pjaustykle) nedideliais gabalėliais. Lašišą supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
2.
Lėkštėje išdėliokite salotas, pjaustytas daržoves, kaparėlius. Sudėkite lašišą.
3.
Padažui avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką, dideliu šaukštu išskobkite minkštimą.
4.
Elektriniu trintuvu sutrinkite avokadą su alyvuogių aliejumi, petražolėmis, česnaku, citrinos sultimis. Jei per tirštas įpilkite šiek tiek vandens! Pagardinkite druska, pipirais pagal skonį.