INGREDIENTAI: Tešlai:
230 gramų miltų
100 gramų kreminės varškės
90 gramų sviesto (šalto)
šiek tiek druskos
Įdarui:
140 gramų voveraičių (arba pievagrybių arba apvirtų miško grybų)
1 vienetas morkų (mažos)
0.5 vieneto svogūnų (nedidelio)
2 šaukšteliai grietinės (su kaupu)
šiek tiek petražolių (smulkintų)
šiek tiek krapų (smulkintų)
šiek tiek pipirų
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
Viršui:
2 vienetai kiaušinių trynių
2 šaukštai pieno
šiek tiek sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Tešlai sviestą sukapoti, įberti druską, miltus, sudėti varškę ir užminkyti tešlą. Tešla turi būti minkšta, bet nelipti prie rankų. Įvynioti tešlą į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve 30 - 40 minučių.
2.
Įdarui grybus nuvalyti, supjaustyti mažais gabalėliais, supjaustyti svogūną, morką sutarkuoti burokine tarka. Keptuvėje su trupučiu aliejaus apkepti morką, paskui sudėti grybus su svogūnu ir ir pakepti, kol svogūnas suminkštės. Tada sudėti grietinę, žalumynus, prieskonius ir dar kelias minutes patroškinti. Nuimti nuo viryklės ir palikti atvėsti.
3.
Stalą pabarstyti miltais, tešlą iškočioti iki 3 milimetrų storio. Stikline išspausti apskritimus, dėti po 1 šaukštelį įdaro, užlenkti ir kraštą suspausti šakute.
4.
Prieš kepant aptepti kiaušinio - pieno plakiniu ir pabarstyti sezamo sėklomis. Kepti 180 - 190 C laipsnių orkaitėje apie 15 - 20 minučių.