INGREDIENTAI: 1 ir 1/5 kilogramo vištienos blauzdelių
Marinatui:
2 vienetai apelsinų
30 mililitrų aliejaus
3 šaukštai sojos padažo
1.5 šaukštelio garstyčių (neaštrių)
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelis ciberžolės
1 šaukštelis paprikos miltelių
1 šaukštelis džiovintos žolelės (baziliko, raudonėlio, rozmarino ir kitų mėgstamų)
1 šaukštelis česnako miltelių
1/3 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Blauzdeles nuplauti ir gerai nusausinti.
2.
Abu apelsinus perpjauti per pusę ir išspausti sultis į dubenėlį.
3.
Į dubenėlį su apelsinų sultimis suberti paprikos miltelius, ciberžolę, aitriosios paprikos miltelius, pipirus, česnako miltelius, druską, žoleles, įdėti garstyčias ir supilti sojos padažą, gerai išmaišyti.
4.
Blauzdeles sudėti į didesnį dubenį ir jas užpilti paruoštu marinatu, gerai išmaišyti, įtrinti ir palikti marinuotis bent kelioms valandoms. Aš marinavau visą naktį.
5.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 55 minutes.