INGREDIENTAI: 400 gramų šašlykų (naudojome „Biovela“ kiaulienos sprandinės šašlykus su UTENOS nealkoholiniu alumi)
2 vienetai tortilijų (naudojome „Gardėsio“ STREET FOOD)
0.5 stiklinės vandens
1 sauja vyšninių pomidorų
1 sauja kalendros
2 vienetai marinuotų jalapenų
1 vienetas rausvųjų svogūnų
0.5 vieneto raudonosios paprikos
4 šaukštai aštraus pomidorų padažo (arba adžikos)
4 šaukštai obuolių acto
2 šaukštai fetos sūrio (smulkinto)
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis rūkytos paprikos miltelių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis cukraus
1 žiupsnelis pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Supjaustykite mėlynąjį svogūną griežinėliais ir įdėkite į dubenį. Ant viršaus pilkite 4 v. š. obuolių acto 0,5 stiklinės vandens, žiupsnį druskos ir cukraus, išmaišykite. Palikite svogūnus pasimarinuoti apie 20 min.
2.
Išsikepkite mėsą ant grilio arba orkaitėje. Kepant orkaitėje naudokite grilio funkciją, šašlykų gabalėlius perverkite specialiais mediniai pagaliukais, juos dėkite virš indo su vandeniu – tokiu būdu šašlykai iškeps sultingi ir minkšti
3.
Pomidoriukus supjaustykite smulkiai, o papriką – plonais griežinėliais. Daržoves apliekite alyvuogių aliejumi, šaukštu svogūnų marinato, žiupsniu rūkytos paprikos miltelių. Paskaninkite druska, pipirais, išmaišykite.
4.
Ant tortilijų tepkite aštrų pomidorų padažą, dėkite pomidorų ir paprikų salotas, iš marinato ištrauktus svogūnus. Dėliokite iškeptą mėsą, pagardinkite kalendromis ir smulkintos fetos trupiniais.