INGREDIENTAI: 1 kilogramas apelsinų
500 gramų cukraus uogienėms (naudojome Dansukker)
75 gramai balto šokolado
1 vienetas žaliųjų citrinų (juostelėmis pjaustytos žievelės ir sulčių)
4 šaukštai brendžio
2 šaukštai lazdyno riešutų (smulkiai kapotų)
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kruopščiai nuplaukite apelsinus. Nulupkite apelsinų žievelę ir baltąją vaisių odelę. Supjaustytus apelsinus, žaliosios citrinos juostelėmis pjaustytą žievelę ir sultis supilkite į puodą, išmaišykite ir uždengę kaitinkite 10 minučių.
2.
Įmaišykite šokoladą, cukrų uogienėms, brendį ir virkite 3 minutes. Nuolat maišykite. Suberkite smulkiai kapotus lazdyno riešutus, išmaišykite. Nugriebkite putas.
3.
Marmeladą supilkite į šiltus, sterilizuotus stiklainius. Uždarykite. Laikykite vėsioje vietoje.