INGREDIENTAI: 500 gramų vištienos šlaunelių mėsos (arba vištienos krūtinėlių)
300 mililitrų grietinėlės, 30% riebumo (liesesnei versijai galima perpus maišyti su sultiniu)
2 vienetai morkų (didesnių)
1 vienetas poro (didesnio arba 2 mažesnių)
2 skiltelės česnako
2 šaukšteliai kario prieskonių
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių (arba rūkytos paprikos miltelių)
1 žiupsnis aitriųjų paprikų dribsnių (arba pagal skonį, nebūtina)
1 šaukštelis maltos ciberžolės
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
1 šaukštas sviesto (arba aliejaus)
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištienos šlaunelių mėsą supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais. Pagardinti druska, pipirais, saldžiosios paprikos milteliais ir vienu šaukšteliu kario prieskonių.
2.
Porą supjaustyti pusžiedžiais, morką perpjauti išilgai pusiau ir supjaustyti griežinėliais. Česnaką smulkiai sukapoti.
3.
Į keptuvę dėti pusę sviesto, įkaitinti. Sudėti mėsą ir kepti iš abiejų pusių iki kol iškeps ir gražiai apkeps. Atidėti į lėkštę ir uždengti kita lėkšte, kad neatvėstų.
4.
Į keptuvę dėti likusį sviestą ir ištirpinti. Dėti morkas ir maišant apkepti apie 4-5 min, tuomet suberti porus ir česnaką, apkepti apie 2 min.
5.
Supilti grietinėlę, berti likusius kario prieskonius, ciberžolės miltelius, druską ir pipirus, aitriųjų paprikų dribsnius. Sudėti vištienos gabalėlius ir išmaišius patroškinti apie 5 minutes iki kol padažas patirštės ir morkos suminkštės.
6.
Patiekiant galima pabarstyti mėgiamas žalumynais, pvz. čiobreliais ar petražolėmis.