INGREDIENTAI: Tešlai:
180 gramų kvietinių miltų
125 gramai sviesto (šalto)
1 vienetas kiaušinių
50 gramų cukraus
1 žiupsnelis druskos
Viršui:
7 vienetai obuolių (mažesnių)
50 gramų sviesto
30 gramų rudojo cukraus
1 šaukštelis malto cinamono
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Aptepimui:
2 šaukštai abrikosų džemo
2 šaukštai vandens (karšto)
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Tešlai sviestą supjaustyti kubeliais, sudėti į dubenį. Suberti miltus, cukrų, druską, įmušti kiaušinius ir užminkyti tešlą. Iškočioti.
2.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti paruoštą tešlą, prispausti prie dugno ir šonų. Dėti į šaldymo kamerą 30 minučių.
3.
Obuolius nulupti, perpjauti pusiau ir supjaustyti plonais griežinėliais.
4.
Ant paruošto pagrindo sudėti obuolių griežinėlius.
5.
Į dubenėlį dėti sviestą, ištirpinti, įberti cinamono, vanilės ir cukraus. Išmaišyti ir aptepti obuolius.
6.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių. Jei obuolius naudosite didelius, gali užtrukti ir iki valandos.
7.
Į dubenėlį dėti džemą, pilti vandenį ir išmaišyti.
8.
Kai pyragas iškeps, obuolius aptepti džemu.