INGREDIENTAI: 360 gramų varškės
2.5 stiklinės miltų (apytikriai)
1 stiklinė cukraus
150 gramų sviesto (arba kepinių margarino)
1 šaukštas grietinės (su kaupu)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek vanilės ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į varškę sudėkite grietinę, tirpintą sviestą, suberkite druską, cukrų, vanilę ir gerai išmaišykite. Ingredientams matuoti naudojau 250 mililitrų stiklinę.
2.
Įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir užminkykite tešlą. Tešlą turi nelipti prie rankų.
3.
Iškočiokite tešlą 3 milimetrų storio ir stikline išspauskite apskritimus. Sujunkite 5 apskritimus galais, susukite į vyniotinį, perpjaukite per pusę. Turėsite dvi rožytės. Taip darykite ir su kitais apskritimais.
4.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 minučių. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo orkaitės ir sausainių dydžio.
5.
Iškepusius galima pabarstyti cukraus pudra.