TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-21 11:08
Veganiškas obuolių pyragas
Veganiškas obuolių pyragas

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Tešlai:
1.5 stiklinės miltų
0.5 stiklinės manų kruopų
0.5 stiklinės aliejaus
0.5 stiklinės vandens (apytikriai)
Įdarui:
4 vienetai obuolių (vidutinio dydžio)
4 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Viršui:
šiek tiek cukraus
šiek tiek aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Miltus ir manų kruopas išmaišyti, įpilti aliejų ir masę trinti kol susidarys "trupiniai". Tuomet pilti vandenį ir švelniai minkyti, kol tešla nelips prie rankų. Vandens pilti pagal poreikį - tiek kad tešla būtų minkoma, nelabai lipni, bet ir ne kieta. Tešlą uždengti, kad nedžiūtų ir įdėti į šaldytuvą, kol bus ruošiamas įdaras.

2.
Obuolius nulupti, supjaustyti kubeliais ir dėti į prikaistuvį pasitroškinti su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei cinamonu keletą minučių (tik kad cukrus ištirptų ir obuoliai truputį suminkštėtų). Palikti atvėsti.

3.
Tešlą padalinkti į dvi dalis - viena turėtų būti dvigubai didesnė už kitą.

4.
Didesniąją dalį iškočioti (kočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus) ir ja iškloti apvalią kepimo formą. Sukrėsti kiek pravėsusią obuolių masę

5.
Likusią tešlą iškočioti ir supjaustyti poros centimetrų pločio juostelėmis. Jomis uždengti pyrago viršų suformuojant tarsi tinklelį. Juosteles aptepti aliejumi ir pabarstyti trupučiu cukraus.

6.
Kepti apie 50 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.


Patarimai:

Pyrago tešla gana trapi, todėl geriausia pjaustyti, kol šiltas.




admin · 2024-10-29 02:33 · 30 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt