INGREDIENTAI: 160 gramų varškės
160 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
100 gramų kvietinių miltų
50 mililitrų vandens (verdančio)
30 gramų sviesto (ištirpinto it atvėsinto)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį cukraus
pagal skonį vanilės
pagal skonį cinamono
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
Patiekiant:
pagal poreikį braškių uogienės (naudojau naminę, nebūtina)
pagal poreikį uogų (braškių, šilauogių ar kitų, nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį sudėti varškę, įmušti kiaušinius, suberti cukrų, vanilę, druską ir sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
2.
Tuomet įpilti pieną, sviestą, suberti cinamoną ir išmaišyti.
3.
Į paruoštą masę berti miltus su kepimo milteliais ir vėl gerai išmaišyti, galiausiai supilti vandenį ir dar kartą pamaišyti.
4.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, pilti tešlos, ją paskirstyti per visą keptuvės plotį ir kepti porą minučių iki kol iškeps.
5.
Blynelius tiekti su braškių uogiene ir šviežiomis uogomis ar kitais mėgstamais priedais.