INGREDIENTAI: 1 ir 1/5 kilogramo cukinijų
450 gramų paprikos
250 gramų morkų
250 gramų svogūnų
5 gramai česnako
1 pundelis petražolių
Marinatui:
120 mililitrų aliejaus
115 gramų cukraus
110 mililitrų vyno acto (6%)
1 šaukštas prieskonių (korėjietiškų, skirtų morkoms, apytikriai)
1 šaukštas druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Marinatui į puodą pilti aliejų, berti cukrų, druską, korejietiškus prieskonius morkoms, išmaišyti ir pakaitinti, kol ištirps cukrus. Tuomet supilti actą ir permaišyti.
2.
Paprikas, morkas ir svogūnus supjaustyti šiaudeliais. Daržoves sudėti į dubenį ir užpilti paruoštu marinatu. Palikti marinuoti 1 valandą kartas nuo karto pamaišant, kad daržovės marinuotųsi tolygiai.
3.
Šiaudeliais supjaustyti cukinijas ir išspausti česnaką. Viską sudėti į dubenį su marinuojamomis daržovėmis.
4.
Marinuoti dar 2- 3 valandas retkarčiais vis pamaišant. Tuomet sudėti susmulkintas petražoles, viską dar kartą permaišyti ir sudėti į sterilius stiklainius.
5.
Neuždengtus dangteliais stiklainius sudėti į puodą (kuriame būtų įtiestas audinys). Į jį įpilti karšto vandens (per du pirštus iki stiklainių viršaus), uždengti dangčiu ir kaitinti kol vanduo užvirs. Sumažinti kaitrą, kad puode vanduo vos kunkuliuotų, kaitinti 500 ml stiklainius 15 minučių, o 650 ml - 20 minučių.
6.
Neišėmę iš puodo stiklainių, iš karto po vieną užsukti dangteliais juos iškart iškeliant.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"