INGREDIENTAI: 2 vienetai kiaušinių
220 mililitrų pieno
120 gramų datulių (be kauliukų)
120 gramų moliūgų tyrės
120 gramų pilno grūdo miltų
70 gramų graikinių riešutų
60 gramų sviesto (minkšto)
1 šaukštelis malto cinamono
0.5 šaukštelio sodos
0.5 šaukštelio malto kardamono
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Papildomai:
šiek tiek sviesto (formai patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Datules nuplauname, užpilame karštu vandeniu ir paliekame 30 min.
2.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir prieskoniais.
3.
Riešutus sukapojame.
4.
Minkštą sviestą išplakame su kiaušiniais.
5.
Į maisto smulkintuvą dedame datules, moliūgų tyrę bei pilame pieną. Sutriname iki vientisos konsistencijos. Pilame į nedidelį puodą ir, maišant, užverdame. Beriame sodą ir gerai išmaišome.
6.
Sujungiame sviesto, moliūgų masę, suberiame miltų mišinį, riešutus ir užmaišome tešlą.
7.
Tešlą pilame į sviestu pateptą formą (18 cm skersmens su skyle per vidurį).
8.
Kepame iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 min. Tikriname mediniu pagaliuku - įbestas į pyrago vidurį, ištrauktas jis turi likti švarus. Jei aplipęs tešla, kepame dar 5 min ir vėl tikriname