INGREDIENTAI: Želė sluoksniui:
400 gramų braškių
2 šaukšteliai želatinos
1.5 šaukšto cukraus
0.5 vieneto citrinų (sulčių)
Kremui:
400 gramų graikiško jogurto
3 šaukštai cukraus
3 šaukšteliai želatinos
pagal poreikį citrinos sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Braškių sluoksniui želatiną užpilti 4 šaukštais šalto vandens ir palikti, kol išbrinks. Tai truks apie 5 min. Išbrinkintą želatiną pakaitinti, kol ištirps, bet neužvirti. Atvėsinti.
2.
Sutrinti braškes. Suberti cukrų ir supilti citrinos sultis. Viską gerai išmaišyti. Supilti, maišant, atvėsusią želatiną, išmaišyti.
3.
Supilstyti į stiklines ir įdėti į šaldytuvą 2 valandoms.
4.
Kremui želatiną užpilti 6 šaukštais šalto vandens ir palikti, kol išbrinks. Tai truks apie 5 min. Išbrinkintą želatiną pakaitinti, kol ištirps, bet neužvirti. Atvėsinti.
5.
Į graikišką jogurtą berti cukraus ir pilti citrinos sulčių, tuomet išplakti. Supilti, maišant, atvėsusią želatiną, išmaišyti.
6.
Supilti kremą ant sustingusio žele sluoksnio ir palikti šaldytuve bent porai valandų.