INGREDIENTAI: 160 gramų grūdėtos varškės (arba paprastos)
120 gramų grietinės, 30% riebumo
100 gramų sviesto
2 skiltelės česnako
1 šaukštas paprikos miltelių (galima naudoti aitriųjų paprikų miltelius)
1 šaukštelis garstyčių miltelių (arba garstyčių)
1 šaukštelis kaparėlių
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų (nubraukto)
0.5 vieneto svogūnų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Per sietelį pertrinti varškę.
2.
Į dubenį dėti sviestą ir suplakti elektriniu plaktuvu iki purios masės, tuomet dėti varškę, berti paprikos miltelius, pipirus, druskas, garstyčių miltelius, dėti grietinę. Išmaišyti.
3.
Kaparėlius, svogūną ir česnako skilteles labai smulkiai sukapoti, suberti į dubenį su varškės mase ir išmaišyti.
4.
Paruoštą užtepėlę padėti į šaldytuvą valandai, kad šiek tiek sutvirtėtų ir skoniai susijungtų, o tuomet tepti ant duonos riekelių, kabinti traškučiais, duonos lazdelėmis ir skanauti.