INGREDIENTAI: 2 ir 1/5 kilogramo moliūgų (naudojau sviestinį, tiktų ir muskatinis, svoris jau išvalyto - be odelės ir sėklų)
700 gramų svogūnų (svoris jau išvalytų)
700 gramų paprikos (svoris jau išvalytų)
400 gramų pomidorų tyrės
200 mililitrų acto 9% (arba 300 ml obuolių acto)
150 gramų cukraus
4 skiltelės česnako
2 šaukšteliai saldžiosios paprikos miltelių
1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių (arba pagal skonį)
1 šaukštas džiovintų bazilikų
1 šaukštas džiovinto raudonėlio
1 šaukštas druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Moliūgą nulupti, perpjauti pusiau ir išskobti sėklas. Supjaustyti vidurinio dydžio kubeliais. Nuluptus svogūnus supjaustyti pusžiedžiais. Paprikas supjaustyti kubeliais. Moliūgus, svogūnus ir paprikas sudėti į atskirus indus ir palikti 2 valandoms iki kol išleis sultis.
2.
Tuomet viską sukrėsti į didelį puodą ir virti apie 30 minučių, kol daržovės suminkštės. Nepamirškite nuolat gerai permaišyti.
3.
Tada supilti actą, suberti cukrų, sudėti pomidorų tyrę, suberti aitriosios paprikos miltelius, saldžiosios paprikos miltelius, bazilikus, raudonėlį, druską ir igerai šmaišyti. Trumpai pašildyti iki kol sūrymas sušils. . Virti apie 20 minučių ant silpnos ugnies, tuomet įspausti česnako skilteles ir dar virti 10 minučių.
4.
Galiausiai padažą sutrinti elektriniu trintuvu. Tada dar kartą užkaitinti iki užvirimo ir nuimti nuo kaitros.
5.
Karštą (būtinai) padažą sudėti į švarius iškaitintus stiklainius, užsukti švariais dangteliais ir padėti kakliukais žemyn. Apkloti šiltu pledu, kaldra ar striuke ir palikti lėtai atvėsti.
6.
Atvėsusį padažą tinka laikyti tiek rūsyje, tiek sandėliuke ar spintelėje. Svarbu, kad nebūtų tiesioginių saulės spindulių.
Patarimai:
•
Išeiga. Iš šio ingredientų kiekio aš pagaminau 6 padažo stiklainius, kurių kiekvienas buvo po 370 ml.