INGREDIENTAI: 900 mililitrų vandens (karšto)
500 gramų persikų jogurto
154 gramai persikų želė
80 gramų skaidrios želė
8 vienetai biskvitinių pirštelių
pagal poreikį konservuotų persikų
pagal poreikį aliejaus (aptepimui)
Mirkymui:
1 šlakelis skysčio nuo konservuotų persikų
4 šaukštai vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį berti skaidrią želė, pilti 400 ml karšto vandens, išmaišyti ir palaukti iki kol šiek tiek pravės.
2.
Persikų skilteles plonai supjaustyti.
3.
Apvalią ar kitos formos silikoninę formą ištepti nedideliu kiekiu aliejaus. Persikų skiltelėmis išdėlioti formos dugną.
4.
Ant išdėliotų persikų pilti šlakelį paruoštos ir atvėsintos želė. To reikia, kad persikai prisitvirtintų prie dugno ir neišplauktų.
5.
Kepimo formą dėti į šaldytuvą bent valandai, kad sustingtų.
6.
Kai pirmas sluoksnis sustings, supilti pagal poreikį likusios skaidrios želė, kad susidarytų nedidelis sluoksnis. Ir vėl dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
7.
Kol antras sluoksnis stingsta, du pakelius persikų skonio želė suberti į dubenį, užpilti 500 ml karšto vandens ir ištirpinti. Atidėti atvėsti ir tik kai visiškai atvės, plona srovele maišant supilti į jogurtą. Išmaišyti.
8.
Sustingus antram sluoksniui, į formą supilti paruoštą jogurto masę.
9.
Į dubenėlį pilti šlakelį skysčio nuo persikų ir kelis šaukštus vandens.
10.
Biskvitinius sausainius perpjauti per pusę, sulaistyti paruoštu persikų skysčio ir vandens mišiniu. Pamirkytus sausainius sudėlioti ant jogurto sluoksnio.
11.
Žiedo formą uždengti dangčiu ir mažiausiai 4 val. arba nakčiai palikti šaldytuve.
Patarimai:
•
Jei norisi daugiau vaisių, galima papildomai įdėti kubeliais pjaustytų konservuotų persikų į jogurto masę.