INGREDIENTAI: 1 vienetas karštai rūkytos skumbrės
2 vienetai bulvių (virtų)
2 vienetai šalotinių svogūnų (arba 1 rausvojo)
5 vienetai marinuotų agurkų (mažų arba 3 šaukštų kaparėlių)
pagal skonį laiškinių česnakų
Padažui:
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai vyno acto (arba obuolių)
1 šaukštelis grūdėtųjų garstyčių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Padažui paruošti į dubenėlį pilti aliejų, vyno actą, dėti garstyčias, berti druską, pipirus ir viską gerai išmaišyti, atidėti.
2.
Svogūną supjaustyti griežinėliais, sudėti į dubenį, užpilti paruoštą padažą.
3.
Bulves, agurkus nupjaustyti nedideliais griežinėliais ir suberti į dubenį, išmaišyti.
4.
Žuvies filė atskirti nuo odos, nukaulinti, suplėšyti mažais gabalėliais, sudėti į dubenį, suberti smulkiai pjaustytus laiškinius česnakus, berti druską (jei žuvis nėra sūri), pipirus ir lengvai išmaišyti.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"