INGREDIENTAI: 4 stiklinės kvietinių miltų (apytiksliai)
1 stiklinė vandens (šilto)
4 šaukštai cukraus
2 šaukštai margarino (kiekis netitirpinto arba sviesto)
1 šaukštas vanilinio cukraus
1 šaukštelis druskos
7 gramai sausų mielių (arba 11 g pakelis, arba šlapių mielių 30 g)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pašildome vandenį, į dubenį įpilame stiklinę vandens.
2.
Į dubenį su vandeniu beriame mieles, druską ir cukrų. Išmaišome ir paliekame 10-15 minučių, kad suputotų mielės.
3.
Ištirpiname margariną, atvėsiname, supilame į mieles kartu su vaniliniu cukrumi ir išmaišome.
4.
Po truputį beriame miltus ir minkome, kol gausime gana kietą tešlą, kuri visiškai nelips prie rankų. Pastatome 15 minučių į šaldytuvą.
5.
Tuomet imame gabalėlį tešlos, iškočiojame į virvutę, supjaustome norimo ilgio gabalėliais, kuriuos sulipdome į riestainį.
6.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol riestainiai gražiai paruduoja. Skanaus!
Patarimai:
•
Jei naudosite Karališkus miltus, jų reikės šiek tiek mažiau.