INGREDIENTAI: 8 riekelės batono (arba bandelių mėsainiams)
12 vienetų kiaulienos šoninės (juostelių)
2 vienetai avokadų (sunokusių)
2 vienetai pomidorų (vidutinio dydžio)
4 lapai salotų (didelių)
50 gramų rudojo cukraus (smulkaus)
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
Padažui:
6 šaukštai majonezo (neriebaus)
1 šaukštas krapų (smulkintų)
1/3 šaukštelio česnako miltelių
pagal skonį druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Padažui majonezą, krapus ir prieskonius sumaišome viename dubenėlyje.
2.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C. Ant orkaitės skardos patiesiame aliuminio foliją ir išdėliojame šoninės juosteles, taip kad nesiliestų viena prie kitos. Kepame įkaitintoje orkaitėje 15 minučių, tada ištraukiame iš orkaitės, apibarstome aitriosios paprikos milteliais ir rudu cukrumi. Šoninę dedame atgal į orkaitę ir kepame dar 10 minučių, kol gražiai apskrunda. Jeigu šoninė storesnė, tuomet reikės orkaitėje kepti truputį ilgiau. Iškepusią šoninę sudedame į lėkštę. Per kelias minutes šoninė sukietės ir taps traški, karamelizuota.
3.
Riekelėmis supjaustome pomidorus. Avokodą perpjauname pusiau, kaulą pašalinime, minkštimą supjaustome riekelėmis.
4.
Kiekvieną batono riekelę aptepame majonezo padažu. Tada ant vienos batono riekelės pirmiausia dedame salotos lapą, po to avokado riekeles, šoninės gabalėlius ir pomidorą. Uždedame kitą batono riekelę ant viršaus ir iškart valgome! Kiekvienam sumuštiniui naudojame 3 šoninės juosteles.
Patarimai:
•
Norintiems traškaus batono – pakepinkite batono riekeles keptuvėje iš abiejų pusių su trupučiu aliejaus.