INGREDIENTAI: Pagrindui:
100 gramų graikinių riešutų (arba migdolų, lazdyno ar pekano)
60 gramų datulių (be kauliukų)
16 gramų kakavos (nesaldintų)
10 gramų kokoso drožlių
5 mililitrai vandens (1 šaukštelio)
1/4 šaukštelio druskos
Kremui:
280 gramų anakardžių riešutų
120 gramų saldiklio (skysto arba klevų, agavos sirupo, žr. patarimus)
100 gramų kokosų aliejaus (ištirpinto)
60 mililitrų citrinų sulčių
10 gramų vanilės ekstrakto
Įdarui:
75 gramai mėlynių (šaldytų arba šviežių)
75 gramai šaldytų gervuogių (šaldytų arba šviežių, galima keisti mėlynėmis ar šilauogėmis)
Papuošimui:
pagal poreikį gervuogių (nebūtina)
pagal poreikį šilauogių (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį suberti anakardžių riešutus, užpilti vandens, kad apsemtų ir palikti visai nakčiai.
2.
Pagrindui į elektrinio smulkintuvo indą sudėti graikinius riešutus, datules, kokoso drožles, kakavos miltelius, druską ir viską susmulkinti iki vientisos masės (ji turi būti lipni). Po to įpilti vandens ir dar šiek tiek pamalti.
3.
Į atsegamos torto formos apačią įkloti kepimo popierių, suberti paruoštą masę ir gerai prispausti prie dugno.
4.
Kremui į elektrinio smulkintuvo indą sudėti išmirkytus anakardžius, įpilti citrinų sultis, skystą saldiklį, ištirpintą kokosų aliejų, vanilės ekstraktą ir viską susmulkinti iki vientisos masės.
5.
Truputį daugiau nei pusę kremo atidėti, o į likusį suberti gervuoges, mėlynes ir dar kartą susmulkinti iki vientisos masės.
6.
Tuomet paimti paruoštą pagrindą ir sluoksniuoti kremus. Ant pagrindo dėti šaukštą balto kremo per vidurį, ant jo – šaukštą violetinio kremo, vėl balto, vėl – violetinio. Taip sunaudoti visą kremą.
7.
Paruoštą tortą su visa forma dėti į šaldymo kamerą ir palaikyti per naktį.
8.
Prieš tiekiant tortą ištraukti iš šaldymo kameros ir palikti kambario temperatūroje apie 1 valandai, kad atšiltų.
9.
Papuošti gervuogėmis, šilauogėmis.
Patarimai:
•
Naudojau 18 cm skersmens apvalią atsegamą torto formą.
•
Vietoje skysto saldiklio galima naudoti ir medų, bet tuomet tai bus ne veganiškas variantas.