INGREDIENTAI: 200 gramų triušių kumpelių
400 gramų šaldytų daržovių mišinys
200 mililitrų grietinėlės, 30% riebumo
200 mililitrų jogurto, natūralaus
200 mililitrų vandens
1 vienetas svogūnų
1 vienetas sultinio kubelių
3 skiltelės česnako
1 šaukštas kvietinių miltų
1 sauja mocarela sūrio (tarkuoto)
1 šaukštelis džiovintų petražolių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Triušieną supjaustome juostelėmis, apibarstome druska bei pipirais, apvoliojame miltuose ir apkepiname nedideliame kiekyje aliejaus. Išėmus mėsą į tą patį aliejų suberiame šaldytų daržovių mišinį ir taip pat šiek tiek apkepiname.
2.
Pusžiedais supjaustome svogūną, susmulkiname česnaką ir dedame į troškinimo indą, tada ant viršaus sudedame kepintas daržoves ir mėsą.
3.
Vandenį, grietinėlę ir nat. jogurtą sumaišome atskirame inde, beriame druskos, pipirų, džiovintų petražolių, sutrupiname sultinio kubelį. Gautu skysčiu užpilame mėsą su daržovėmis, kad apsemtų.
4.
Troškiname iki 200 C. įkaitintoje orkaitėje apie 35 - 40 min. Troškinimo gale (likus maždaug 5min) apibarstome tarkuotu sūriu.