INGREDIENTAI: 500 gramų tigrinės krevetės (valytų, be kiautų, su uodegomis)
140 gramų lydyto sūrio (naudojau su melsvuoju pelėsiu VILVI Memel Blue)
Patiekiant:
pagal poreikį čiabatos
pagal poreikį žaliųjų citrinų
pagal skonį petražolių
pagal skonį kalendros
Marinatui:
5 šaukštai alyvuogių aliejaus
4 skiltelės česnako
2 šaukštai žaliosios citrinos sultys
2 šaukštai petražolių (smulkintų, šviežių)
2 šaukštai kalendros (smulkintų, šviežių)
1 šaukštas medaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį aitriosios paprikos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Jei vietoje metalinių iešmelių naudosime medinius pagaliukus, juos užmerkiame bent pusvalandį iki kepimo pradžios.
2.
Ruošiame marinatą: smulkintą česnaką, petražoles, kalendras ir aitriąją papriką sumaišome su likusiais marinato ingredientais ir užpilame krevetes. Paliekame pasimarinuoti apie 30 min.
3.
Įkaitiname grilį iki 180°C.
4.
Prieš kepant suveriame krevetes ant medinių pagaliukų.
5.
Kepame krevetes maždaug po 2-3 min. iš abiejų pusių.
6.
Patiekiame su VILVI Memel Blue lydytu mėlynuoju pelėsiniu sūriu, paskrudinta čiabata, kalendrų bei petražolių lapeliais, laimo skiltelėmis.