TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Cecilija Cilė Steigintas Dargintė
Indiškas avinžirnių troškinys
Indiškas avinžirnių troškinys

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
800 gramų konservuotų avinžirnių (ar 500 g virtų)
400 gramų konservuotų pomidorų (arba 3 didelių, šviežių, prinokusių pomidorų)
1 vienetas morkų
1 vienetas paprikos
3 vienetai svogūnų
3 skiltelės česnako
5 centimetrai imbiero
2 vienetai aitriosios paprikos (ar pagal skonį)
1 šaukštelis maltos ciberžolės
1 šaukštelis garam masala prieskonių
0.5 šaukštelio kalendros
0.5 šaukštelio malto kumino
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
1 šlakelis aliejaus (arba sviesto)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Avinžirnius sudėti į puodą, užpilti 400 ml vandens, pasūdyti. Užvirti ir nuimti nuo kaitros.

2.
Smulkiai supjaustyti svogūnus, smulkiai sutarkuoti imbierą, susmulkinti aitriuosius pipirus.

3.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, jame apkepinti svogūnus, įspausti česnaką, imbierą, aitriuosius pipirus, smulkintą papriką ir morką ir maišydami viską pakepkite 8-10 min. ant nedidelės ugnies.

4.
Įmaišyti prieskonius ir pakepti 2-3 min., maišant, kol pasklis malonus kvapas. Jeigu ima svilti, įpilkite šlakelį vandens, kuriame mirksta avinžirniai.

5.
Sudėti konservuotus arba kubeliais pjaustytus šviežius pomidorus, įpilti dar šlakelį vandens, kuriame mirksta avinžirniai. Pakepti 5 min. vis maišydami ir šaukštu patrindami pomidorus.

6.
Sudėkite avinžirnius su likusiu vandeniu, kuriame jie mirksta. Troškinkite dar 10-15 min. iki kol viskas sutirštės iki jums patinkančios konsistencijos.


Patarimai:

Patiekiant tinka apšlakstyti citrinų sultimis, smulkinta, šviežia kalendra. Patiekite su duona arba virtais ryžiais.




admin · 2024-06-19 15:33 · 232 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt